Sosyal Medyanın SEO Üzerindeki Etkisi Nedir?

Neredeyse her seo makalesi sosyal medyaları kullanmanızı ve insanlarla iç içe olmanızı söyler. Çünkü 'Sosyal Medya' ve 'SEO' kardeş gibi iki kavramdırlar. Bunun sebebi google sosyal medya üzerinden yazı adresinin paylaşılmasını önemsiyor. Örnek verecek olursak; Google Plus'ta paylaşılan bir içerik arama sonuçlarında çıkıyor ve arama sonuçlarını etkiliyor.




İsterseniz bu olayın derinlerine inelim ve konuyu daha geniş inceleyelim. Google hesabınız ile bir şey aradığınız zaman ve google hesabınızdan çıkış yapıp aradığınız zaman farklı sonuçlar görebilirsiniz. İşte bunun sebebi sosyal medya! Google, sizin ilgi alanlarınıza göre sonuçları değiştiriyor fakat bu sadece sizde öyle görünüyor.



Bundan şu sonucu çıkarabiliriz: Sosyal medyalarda yaptığınız işler arama sonuçlarını oldukça etkiliyor. Fakat kişi her zaman google hesabı açık olarak arama yapmayabilir. İşte bu zaman sosyal medyanın arama sonucundaki etkisi gidiyor, yerine site sahibinin seo başarısının etkileri geliyor :)



Peki sosyal medyanın seo üzerindeki etkisini nasıl arttırırız?

  • Verdiğim örnekten de anlaşılacağı gibi Google Plus'ı kullanmamız gerekiyor.
  • Sitenizde yazıların yanına, altına veya üstüne koyduğunuz Facebook'ta Paylaş, Twitter'da Paylaş gibi butonlara Google Plus'ı da eklemek(+1 butonundan bahsediyorum) faydalı olacaktır.
  • Elbette yazdığımız yazıları Google+ ' da ve diğer sosyal medyalarda paylaşmalıyız.
  • Bloglarınıza widget olarak 'Google+ da beni takip etmek için beni çevrelerinize ekleyin ve haberlerden ilk sizin haberiniz olsun.' gibisinden yazılarla ziyaretçilerinizi yönlendirin.
Aklıma gelenler bu kadar. İnşallah konuyu açık bir şekilde anlatmışımdır. Sizin de eklemek istediklerinizi yorum olarak belirtin. İyi günler dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder