Ziyaretçileri Sitede Tutmak - Çekmek



 Belkide en büyük sorunumuzdur site sahipleri olarak ziyaretçi çekmek.Çekmek ayrı dert , onları kalıcı olarak tutmak ayrı dert.Bugun kendi bilgilerimle birkaç madde vereceğim.Dikkatli okuyup ziyaretçileri sitenize çekebilir , sitenizde tutabilirsiniz.

Blog Siteleri İçin ;
Öncelikle içerik çok önemlidir.İçerik saf ve özgün olmalıdır.Yani ziyaretçi başka bir sitede bulabileceğini sizin sitenizde aramıyabilir.Ama değişik konularda özgün içerik eklerseniz ziyaretçide hemen "Bu site ne iyiymiş be arkadaş ne hile paylaşmış , ne kod paylaşmış."gibi tepkiler oluşur.Yani o ziyaretçiyi kazanırsınız.
 Arama motorlarında önde çıkmak çok önemlidir.Ziyaretçi sitenizi(eğer yeniyse , bir popülaritesi yoksa)kesinlikle arama motorlarından bulacaktır.Bunun içinde anahtar kelimelere yoğunlaşın.Özgün içerik ekleyin.Gerekli toplistlere sitenizi ekleyip backlink kazanın.
 Tasarım ziyaretçileri tutmak için çok önemlidir.Ziyaretçi içerikten siteyi bulur , tasarımla kalıcı olur.

Forum Siteleri İçin ;
 Sitenize gelen ziyaretçi kayıt olması için öncelikle belli bir ortam(çok üye , çok içerik , birçok etkinlik , imkanlar vs)bekler.Yani siteye kayıt olunca sohbet edeceği , yazı yazabileceği ve takdir edilebileceği bir ortam olması gerekir.
 İçerik önemlidir.Ayrıca forum sitelerinde daha çok içerik beklenir.Sizde ayak uydurup kendinizi gösterebildiğiniz an üyeler gelecektir.
 Tasarım forum sitelerinde pek önemsenmez.Eski ve yer edinmiş forum sitelerinin tasarımlarına bakarsanız hiçbir özelligi olmuyan iç karartıcı tasarımlar görürsünüz.Ama tasarıma çok özen gösterecekseniz Mybb ve Smf sciriptlerini öneririm.

Haber Siteleri İçin ;
 Her zaman her an güncel haber ekleyin.Hem arama motorları hem ziyaretçilere anlık haber ulaştırmak için.
 Tasarım önemlidir.Sade ve ziyaretçinin istediği an istediği konuya ulaşabilmesi için etiketler , menüler , katagoriler oluşturmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder